X
X

Yufkalı Kadayıf Sarma tarifi

27.03.2012 Salı 16:00 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Yufkalı Kadayıf Sarma'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr tel kadayıf
1 kase ceviz
150 gr tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
2 avuç toz şeker
 
Hamuru için:
1 çay bardağı maden suyu
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
Aldığı kadar un
 
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
3 ½ bardak su
Limon tuzu
Toz antep fıstığı
 
Yapılışı:
Karıştırma kabına maden suyu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurta sarısı ve bir fiske tuz ilave edilir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 8 parçaya ayrılır ve yuvarlanır. Üzeri kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca yarım kesme şeker büyüklüğünde limon tuzu ilave edilir. Koyulaşmaya başlayınca ocağın altı kapatılıp soğutulur.Şerbeti için; 5 su bardağı şekerin üzerine 3 buçuk bardak su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kadayıflar tel tel ayrılıp açılır, cevizler dövülür. Nişasta ve un karıştırılır.  Dinlenen bezeler nişasta ve un serpilen zeminde tepsi büyüklüğünde incecik açılır. Tereyağı eritilir. Eriyen tereyağının içive 1 çay bardağı sıvıyağ eklenir.Açılan yufkanın üzeri eşit bir şekilde tel kadayıfla kaplanır. Dövülmüş cevizler serpilir. 2 çorba kaşığı kadar toz şeker serpilip, eritilen tereyağı yufkanın her yerine gezdirilir. Rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulo 2 parmak kalınlığında dilimlenip fırın tepsisine dizilir. Diğer bezeler de aynı şekilde açılıp, malzemeleri konur ve sarılıp kesilir. Kalan yağ sarmaların üzerine gezidirilir. 200 derecede ısıtılan fırında kızarana kadar pişirilir.Tatlı fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti dökülür. Toz Antep fıstığı ile süslenir.
 
Yufkalı Kadayıf Sarma servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI