Yapılışı:
1 adet yemeklik doğranmış soğan 1 yemek akşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvıyağ ile birlikte kavrulur. Rengi dönen soğana 1 yemek kaşığı biber ve 1 tatlı kaşığı domates salçası eklenir. Üzerine sıcak su dökülüp çorba kaynamaya bırakılır.
Köftesi için; 250 gr kıymanın üzerine yemeklik doğranmış soğan, tuz ve karabiber eklenir. Güzelce yoğrulup misket büyüklüğünde köfteler yapılır. Yapışmamaları için unlanıp sıvıyağda kızartılır. Kaynayan çorbaya öncelikle haşlanmış nohutlar eklenir.
Hamuru için:
1 su bradağı una bir tutam tuz serpilir ve azar azar su eklenerek yoğrulur. Orta kalınlıkta açılıp yüksük yardımıyla yuvarlak yuvarlak kesilir. Çorbaya köfteler eklenir, ardından da hamurlar atılır. Sosu için 1 yemek kaşığı sıvı yağda 1 yemek kaşığı nane kızdırılır, yarım limonun suyu eklenir. Sos pişen çorbanın üzerine dökülür.
Yüksük çorbası servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN