Malzemeler:
1 kase dal turşusu
400 gr kuşbaşı kuzu bonfile
100 gr kuyrukyağı
5 adet patates
4 yumurta
3 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 çay kaşığı pulbiber
Yapılışı:
Kuyruk yağı tencereye alınır. Üzerine biraz tuz ve su eklenerek yağını salana kadar kavrulur. Su buharlaşınca tencereye etler ilave edilir. 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz sıvıyağ eklenerek etlerin suyunu kaybetmemesi için harlı ateşte rengi dönene kadar kavrulur.Kuru soğanlar yemeklik doğranır ve kavrulmaya devam eden etlere eklenir. Patatesler iri iri küpler halinde doğranır. Patatesi eklemeden önce etten 2-3 çorba kaşığı ayrılır. Tencereye domates ve biber salçası ile patatesler eklenir. Dal turşusu yıkanıp doğranır ve tencereye ilave edilir. Yemeğin üzerini geçmeyecek kadar su eklenip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen yemek ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarılır ve üzerine 4 yumurta kırılır. Kavrulurken ayrılan etle süslenir. 250 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir.
Yumurtalı Turşu Kavurma servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN