Malzemeler:
5 su bardağı su,
2 su bardağı şeker,
1 çay bardağı pirinç,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 çay kaşığı zerdeçal veya safran
Süslemek için:
Fındık kırığı,
Kuş üzümü,
Çam fıstığı,
Nar taneleri
Yapılışı:
Tencereye koyulan suya, pirinç ve toz şeker eklenir ve karıştırarak kaynatılır. 1 gece önceden 1 bardak su içinde ıslatılan zerdeçal yapraklarının suyu süzülerek tencereye eklenir.Nişasta kıvam vermesi için ayrı bir yerde biraz sulandırılarak yavaş yavaş karışıma eklenir. 1 taşım kaynadıktan sonra servis kabına alınarak soğuması için buzdolabına koyulur. Tatlımız jöle gibi katı bir kıvam aldıktan sonra üzeri fındık kırığı, kuş üzümü, çam fıstığı ve nar taneleri ile süslenir. Zerde servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN