X
X

Zeytin Mıhlası tarifi

25.04.2012 Çarşamba 17:41 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Zeytin Mıhlası'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gr kırma yeşil zeytin
300 gr kuzu zırh kıyması
4 yumurta2 orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Kıyma yağ eklenmeden suyunu çekene kadar kavrulur. Üzerine 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber ve 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir.  2 orta boy soğan küçük küçük doğranıp yağ eriyince kıymaya ilave edilir. Zeytinler küçük küçük doğranıp soğanlar diriliğini kaybedince kıymanın üzerine ilave edilir. 1 adet kırmızı biberin çekirdeği çıkartılır ve kıyılıp yemeğin içine ilave edilir. Tüm malzemeler kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kavrulur. Kıyma ve zeytinli harcın üzerine kaşıkla 4 adet göz açılır ve her göze bir yumurta kırılır. Karıştırılarak tüm malzemeler, yumurtalar pişene kadar özleştirilir.
 
Zeytin Mıhlası servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI