Malzemeler:
Asma yaprağı
6 Adet enginar
1 Adet havuç
1 Adet kuru soğan
1/2 Limon suyu
6 Adet halka limon
İç Harcı İçin:
1/2 Su bardağı pirinç
2 Adet kuru soğan
6 Dal dereotu
2 Dal taze nane
1 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 Yemek kaşığı kuş üzümü
6 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Adet küp şeker
1 Çay kaşığı yenibahar
Yapılışı:
2 Adet kuru soğan yemeklik doğranır ve 6 yemek kaşığı zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavrulur. Üzerine 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık eklenir ve fıstıklar renk değiştirene kadar kavurmaya devam edilir. Yarım su bardağı pirinç ve 1 yemek kaşığı kuş üzümü tencereye ilave edilir. Tencereye 1 adet küp şeker ekledikten sonra ince kıyılmış dereotu ve taze nane ilave edilir. Son olarak 1 çay kaşığı yenibahar eklendikten sonra tencereye 1 çay bardağı sıcak su ilave edilir. Pirinçler suyunu çekince, iç harcı ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Sıcak suda haşlanmış 4 - 5 adet asma yaprağı, kare olacak şekilde düz bir zemine yerleştirilir. Asma yapraklarının ortasına enginar yerleştirilir ve içlerine 2 yemek kaşığı soğuyan iç harcından doldurulur. Enginar, asma yaprağı ile her tarafı örtülecek şekilde sarılır. Tüm enginarlar bitene kadar aynı işleme devam edilir.Başka bir tencereye bir adet yemeklik doğranmış kuru soğan, 1 adet halka doğranmış havuç, yarım limon suyu ve zeytinyağı eklenir. Üzerine yaprağa sarılı enginarlar yerleştirilir. Suyu eklendikten sonra kısık ateşte ortalama 40 dakika pişirilir. Piştikten sonra enginarların üzeri bir dilim halka limon ve 1 dilim halka havuç ile süslenir; ılık ya da soğuk olarak servis yapılır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN