Malzemeler:
1,5 kg yer elması
3 Adet havuç
2 Adet kuru soğan
2 Yemek kaşığı pirinç
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
2 Adet küp şeker
Maydanoz
Karabiber
Pul biber
Üzeri İçin:
Süzme yoğurt
Sarımsak
Yapılışı:
Yemeklik doğranan 2 adet soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı ile kavrulur. Halka halka doğranan 3 adet havuç tencereye eklenir ve rengi değişinceye kadar kavrulur. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edilir ve kavrulur. Soyulup, küp küp doğranmış 1,5 kg yer elması tencereye eklenir. 2 Yemek kaşığı pirinç, yıkanır ve tencereye ilave edilir. Tuz, pul biber, karabiber ve 2 adet küp şeker ilave edilir. Tencereye 3 bardak sıcak su eklenir ve kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı süzme yoğurt gezdirilir ve maydanoz ile süslenip servis yapılır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN