MALZEMELER:
4 bağ karalahana
2 kase pirinç
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
Pulbiber
1 paket kuş üzümü
1 su bardağı sıvı yağ
3 soğan
1 çorba kaşığı salça
YAPILIŞI:
Lahanaların sap kısımları kesilip haşlanır. Süzülüp soğuduktan sonra ikiye keserek damar kısımları çıkartılır. Soğan yemeklik doğranıp kavrulur. Üzerine pirinç, karabiber, nane, pul biber, kuşüzümü ve salça eklenip kavurma işlemine devam edilir. Lahana yapraklarına iç harç konularak sarılır. Tencerenin dibine karalahanaların damar kısımları yerleştirilir. Üzerine sarmalar dizilir Üzerine tuz serpilip yağ ve su eklendikten sonra dolma kapağı yerleştirilir. Tencerenin kapağı kapalı olarak kaynayana kadar hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirilir. .