Malzemeler:
• 3 Demet Kara Lahana
Harcı için:
• 2.5 Su Bardağı Pirinç
• 5 Adet Kuru Soğan
• 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
• 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
• Karabiber
• Kuru Nane
• 1 Tatlı Kaşığı Tuz
• Şeker
Yapılışı:
Kara lahana yaprakları yıkanır ve yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletilir. Soğanlar yemeklik doğranır. Tencereye sıvı yağ eklenir ve dolmalık fıstıklar renkleri değişinceye kadar kavrulur. Fıstıklar kavrulmaya devam ederken doğranan soğanla tencereye eklenir. Üzerine kuş üzümleri, karabiber ve kuru nane de ilave edildikten sonra kavrulmaya devam edilir. Pirinçler ve yarısı kadar da su eklendikten sonra harç suyunu çekene kadar pişirilir.Sıcak suda yumuşatılan karalahana yaprakları suğuk sudan geşirilip süzüldükten sonra, iç harcı eklenerek sarılır. Yarım çay bardağı kadar zeytinyağının içine yarım limon suyu sıkılır ve karışım tenceredeki sarmaların üzerine gezdirilir. Çok az da su ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.Yapraklar iyice pişip, yemek suyunu çektiğinde Kara Lahana Sarması Servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN