Malzemeler:
1 sıra kuru kabak
1 sıra kuru patlıcan
1 sıra kuru biber
1 kg pirinç
5 adet kuru soğan
2 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
Kuru sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. 5 adet kuru soğan küçük küçük doğranıp zeytinyağında kavrulur. Pembeleşen soğanların üzerine 1 dolu yemek kaşığı biber salçası eklenip 1’er tatlı kaşığı pul biber ve karabiber serpilir. Yıkanıp süzülen 1 kilo pirinç ilave edilip harmanlanır ve 1 bardak su ile pişirilir. 4 yemek kaşığı nane ve 1 yemek kaşığı sumak ekşisi eklenip kuru sebzelere doldurulur. Kuru dolmalar yeteri kadar su ile birlikte pişirilir.
Zeytinyağlı Kuru Dolma servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN