Malzemeler:
750 gram dana kuşbaşı
1 kilo patlıcan
4 adet domates
4 adet sivri biber
4 adet soğan
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
750 gram dana kuşbaşı eti az yağ ile kavurulur. Dört soğan yemeklik doğranır. Dört patlıcan alacalı soyulup irice dilimlenir ve tuzlu suda bekletilir. Dört adet sivri biber de verev doğranarak hazırlanır. Doğranan soğanlardan ikisi etle buluşturulur, iki soğan ise başka bir tencerede kavurulur. Tuzlu suda bekletilen patlıcanlar süzülüp sıkılarak kavrulan soğanlara eklenir ve kaşık sokmadan tencere çalkalanarak malzemeler kavurulur. Kabukları soyulup doğranan dört domates, kavrulan patlıcan ve soğanla buluşturulur, üzerine tuz serpilir. Tencere yine çalkalanarak içindeki sebzeler kavurulur. Soğanla kavrulan ete tuz, karabiber, kimyon ve pul biber serpilir. Kavrulan et ve soğanı, diğer tencerede kavrulan, patlıcan, domates ve soğanla birleştirilir. Malzemelerin üstüne verev doğranan sivri biber ve incecik dilimlenen sarımsaklar yerleştirilip pir taşım daha pişirilir.
Zile usulü patlıcan sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN