Malzemeler:
½ kg. kuşbaşı kuzu eti
300 gr. arpacık soğan
300 gr. nohut
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı karabiber
Meyanesi için:
1 bardak ılık su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı:
Kuzu etleri bir çay bardağı kadar sıvı yağ ve arpacık soğanla kavrulur. Meyane için 1 yemek kaşığı un, tereyağı ve bir kaç damla zeytinyağı hızlıca karıştırılarak kavrulur. Tencereye biber salçası ve azar azar ılık su eklenerek kavurmaya devam edilir. Zülbiyenin meyanesi arpacık soğanlarla lezzetlendirilir. Pamuk gibi kavrulan yarım kilo kuzu kuşbaşı meyanesiyle buluşturulur. Yumuşatılmış nohut da tencereye ilave edilir. Zülbiyenin üzerine çıkacak kadar ılık suyu da ilave edilir ve tuzu serpilir. Karışan zülbiye servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN