Malzemeler:
½ kg dana eti
2 adet havuç
1 adet lahana
1 çay bardağı pirinç
2 adet soğan
1 adet patates
½ demet maydanoz
1 kase ekşi erik kurusu ya da limon suyu
1 çay kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sarıyağ
Yapılışı:
Yarım kilo dana eti, ince doğranan bir soğanla birlikte kaynamaya bırakılır. Bir başka tencerede küp küp doğranan 1 soğan; 3 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı sarıyağda kavrulur. 2 havuç , 1 lahana ve 1 patates doğranıp soğanın üzerine eklenir ve kavrulur. Üzerine 1 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı zerdeçal ve haşlanan etler suyuyla birlikte ilave edilir. Sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. Pişmesine yakın içine 1 çay bardağı pirinç, yarım demet maydanoz, 1 kase ekşi erik kurusu eklenir. Birkaç taşım kaynatılır, arzuya göre tuzu atılır.
Borç Çorbası, servise hazırdır.