X
X

Ramazan Menüsü için Günün Yemek Tarifleri - 13 Haziran 2017

13.06.2017 Salı 13:40 (Güncellendi: 13.06.2017 - 13:40)

Ramazan Ayı'nın sağlıklı ve lezzetli tarifleri ile bezenmiş, İftar Menüleri kanald.com.tr'de! Hafif İftar Menüleri, susatmayan Sahur yemekleri, et yemekleri, çorbalar, zeytinyağlılar, şerbetli tatlılar, ev yapımı içeçekler için bu tariflerle ister misafir menüsü ister günlük menüler hazırlayın! Günün yemeği ne olsun? Cevabı bu yazıda!

DÜĞÜN ÇORBASI

MALZEMELER

YARIM KİLO KUZU GERDAN ETİ

5 KAŞIK YOĞURT

3 KAŞIK UN

1 TATLI KAŞIĞI MARGARİN

1 ADET YUMURTA

1 DİŞ SARIMSAK

YARIM LİMON

2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

ÜZERİ İÇİN

2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN

2 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER

YAPILIŞI

ETİMİZİ DÜDÜKLÜ TENCEREDE SOĞAN VE TUZ KOYARAK HAŞLIYORUZ. YOĞURT UN TUZ VE YUMURTAYI KARIŞTIRIYORUZ. ÜZERİNE ET SUYUNDAN İLAVE EDİYORUZ. ET SUYUNA MARGARİN EKLİYORUZ ARDINDAN MEYANEMİZİ EKLİYORUZ KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ. ETLERİ DİDİKLİYORUZ KAYNAYAN ÇORBANIN İÇİNE KOYUYORUZ. ARDINDAN LİMONUMUZU VE SARIMSAĞIMIZI KATIYORUZ.

SAC BÖREĞİ

HAMUR İÇİN MALZEMELER

UN 
SU 
TUZ
YAĞ

BÖREĞİN İÇİ İÇİN MALZEMELER

PEYNİR
PATATES
MAYDONOZ

YAPILIŞI

UN, SU, TUZ İLE HAMUR YOĞRULUR. BEZELERE AYIRDIĞIMIZ HAMURU DİNLENDİRİYORUZ. TEK TEK AÇILAN YUFKALARIN ARASINA HAZIRLADIĞIMIZ İÇ HARÇTAN KOYUP SACTA VEYA TAVADA PİŞİRİYORUZ. PİŞEN BÖREĞİ SICAKKEN YAĞLIYORUZ.

NEVZİNE

Malzemeleri

4 su bardağı un

2 yemek kaşığı tahin

2 yemek kaşığı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 paket eritilmiş margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

250gr dövülmüş ceviz

Yapılışı

Tüm malzemeleri karıştırıp elimizde ufalıyoruz. Cam kaba elimizle bastırıyoruz. Dilimliyoruz. Her dilimin üzerini yarım cevizle süslüyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra şerbetliyoruz.

Şerbeti

2,5 su bardağı su

2,5 su bardağı şeker

Püf noktası

Şerbet şekerlenmesin diye 12 çimdik tuz ekliyoruz.

Tatlımız soğuk şerbetimiz kaynar olacak.,

20 dk şerbetini çekmeli