DÜĞÜN ÇORBASI
MALZEMELER
YARIM KİLO KUZU GERDAN ETİ
5 KAŞIK YOĞURT
3 KAŞIK UN
1 TATLI KAŞIĞI MARGARİN
1 ADET YUMURTA
1 DİŞ SARIMSAK
YARIM LİMON
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ÜZERİ İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
2 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
YAPILIŞI
ETİMİZİ DÜDÜKLÜ TENCEREDE SOĞAN VE TUZ KOYARAK HAŞLIYORUZ. YOĞURT UN TUZ VE YUMURTAYI KARIŞTIRIYORUZ. ÜZERİNE ET SUYUNDAN İLAVE EDİYORUZ. ET SUYUNA MARGARİN EKLİYORUZ ARDINDAN MEYANEMİZİ EKLİYORUZ KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ. ETLERİ DİDİKLİYORUZ KAYNAYAN ÇORBANIN İÇİNE KOYUYORUZ. ARDINDAN LİMONUMUZU VE SARIMSAĞIMIZI KATIYORUZ.
SAC BÖREĞİ
HAMUR İÇİN MALZEMELER
UN
SU
TUZ
YAĞ
BÖREĞİN İÇİ İÇİN MALZEMELER
PEYNİR
PATATES
MAYDONOZ
YAPILIŞI
UN, SU, TUZ İLE HAMUR YOĞRULUR. BEZELERE AYIRDIĞIMIZ HAMURU DİNLENDİRİYORUZ. TEK TEK AÇILAN YUFKALARIN ARASINA HAZIRLADIĞIMIZ İÇ HARÇTAN KOYUP SACTA VEYA TAVADA PİŞİRİYORUZ. PİŞEN BÖREĞİ SICAKKEN YAĞLIYORUZ.
NEVZİNE
Malzemeleri
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
250gr dövülmüş ceviz
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp elimizde ufalıyoruz. Cam kaba elimizle bastırıyoruz. Dilimliyoruz. Her dilimin üzerini yarım cevizle süslüyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra şerbetliyoruz.
Şerbeti
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Püf noktası
Şerbet şekerlenmesin diye 12 çimdik tuz ekliyoruz.
Tatlımız soğuk şerbetimiz kaynar olacak.,
20 dk şerbetini çekmeli