X
X

Bu pilavda yok yok! Mevlevi Pilavı Tarifi

Malzemeler:

1/2 kg kestane
3 havuç
1 çay bardağı nohut
2 tavuk göğsü 
2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Kestaneler pişirilip kabukları soyulur.

Tavuklar ve ıslatılmış nohut bir tencereye alınıp kaynatılır.

Pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile hafifçe kavrulup  kenara alınır.

Havuçlar küp şeklinde doğranıp 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavrulur.

Haşlanan tavuk etleri iri parçalar halinde didilir.

Tencerenin en altına sırayla tavuk eti, kestane, nohut kuş üzümü ve havuç yayılır.

Son olarak pirinç eklenir.

Pirincin üzerini biraz geçecek kadar su-tavuk suyu karışımı eklenir.

Kısık ateşte pişirilir. 2 saat kadar demlendirilir.

Servis tabağına ters çevirilerek alınır.