Kayseri'nin yöresel tatlarından Tandır Böreği tarifi burada!
Tandır Böreği
MALZEMELERİ ;
4.5 SU BARDAĞI UN
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
BİR MIKTAR SU
6 YEMEK KAŞIĞI TAHİN
1 PAKET MARGARİN
İÇ HARCI İÇİN
YARIM KİLO KIYMA
3 ADET SOĞAN
BİR DEMET MAYDANOZ
BİR ÇAY KAŞIĞI KARABIBER
ÜZERİ İÇİN
1 YUMURTA
BİR MİKTAR ÇÖREK OTU
YAPILIŞI ;
Un , su ve tuz yoğrulur. Hamur 3 e bölünür. Hamurlar açılıp üzerleri msrgarin , sıvıyağ ve tahin ocakta eritilir. 15 20 dk hamur buzdolabında bekletilir. Her katı tekrar açılır. hamur yağlı olduğu için tepsi yağlanmaz. Kıyma, kavrulmuş soğan, baharat ve maydanoz karışımı kavrulur her kata yayılır. Üzerine 2. kat serilip iç harçtan yayılır. Son kat hamur yayılır. Yumurta sürülür. Bıçakla dilimlenir. Çörek otu serpilip fırınlanır. Yüzü kızarana kadar kalır.