X
X

Sahrap'la Anadolu Lezzetleri / 04.03.2018

Sahrap Soysal, bu hafta uzunca süre Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olan Edirne’ye konuk oluyor. Mimar Sinan’ın ustalık eseri olarak görülen Selimiye camii, bedesten, Sokullu Külliyesi gibi pek çok eserin bulunduğu Edirne yemek kültürü ile de göz dolduruyor. Edirne’de gezerken, Edirne denince ilk akla gelen yaprak ciğer, badem ezmesi ve kavala kurabiyesinin tadına bakıp, yapılışlarıyla ilgili bilgi alan Sahrap Soysal, emekli öğretmen Nurten Zımgı’nın evine konuk oluyor. Nurten hanımla tarhana bulamacı, papaz yahni ve soğanlı kenar böreği yapan Sahrap Soysal evde badem ezmesi yapımının da püf noktalarını da veriyor. 

BÖLÜMLER

ÖZEL KLİPLER

FRAGMANLAR