Sumaklı Ekşili Köfte
Malzemeler
Çorbası için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 su bardağı et suyu
1 su bardağı nohut - haşlanmış
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
Tuz
Karabiber
Köftesi için:
1 su bardağı ince bulgur
300 gr yağsız kıyma
3/4 su bardağı su
Tuz
Üzeri için:
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Toz kırmızı biber
Bezelyeli Pilav
Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı bezelye - haşlanmış
1 limonun kabuğu - rendelenmiş
Tuz
Beyaz biber
2,5 su bardağı su
Hindistan Cevizli Şekerpare
Malzemeler
250 gr tereyağı - oda sıcaklığında
1 su bardağı toz hindistan cevizi
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yumurta sarısı - üzeri için
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu