CANLI YAYIN
AĞZI AÇIK / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER
Hamuru için;
İç harcı için;
YAPILIŞI:
Kıymaya pul biber, yenibahar, karabiber, salça ve kıyılan soğan eklenir ve yoğrulur.
Un,su, yoğurt ve zeytinyağından yoğrulan hamur tepsi büyüklüğünde açılır.
Bir çaydanlık kapağı ya da kesme kalıbıyla düzgün yuvarlaklar çıkarılır.
Hamurların ortasına ceviz büyüklüğünde alınan kıyma yayılır.
Hamurun kenarları tırnak tırnak kıvrılır.
Isınmaya başlayan sıvı yağa ilk önce kıymalı yüzü gelecek şekilde atılarak kızartılır. Arada ters yüz edilir.
Kızaran ağzı açıklar kağıt havluya alınır, ardından yayvan bir tabağa dizilerek servis edilir.