ALİ NAZİK / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler
Patlıcan harcı için,
Kıyması için;
YAPILIŞI:
Kıymayı ve yağınızı kavuracağınız tavanıza alın,yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurun.
Ardından doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domateslerinizi ekleyin, domatesler su salınca biber salçanızı ekleyin, tuz ve karabiberini ayarlayın.
Patlıcanlarınızı bildiğiniz yöntemle közleyin,kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
Diğer yandan ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın.
Yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın.
Ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak,birbirine iyice geçmesini sağlayın.
Tuz, karabiber ekleyin.
Üzerine sıcak kıymadan ekleyin.
Közlediğiniz domates ve biberler ile servis edin.