ALİ PAŞA PİLAVI
Köfteler için Malzemeler
200 gr. kıyma
1 diş sarımsak
1 adet soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı Karabiber
Pilav için Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
yarım su bardağı dolmalık fıstık
1 avuç file Antep fıstığı
1 avuç sultaniye üzüm
1 çay kaşığı Tuz
2 çay kaşığı Karabiber
Yapılışı:
Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri yağsız tavada kızartın.
Üzümleri suda bekletip, şişmesini sağlayın. Pilav tenceresine fıstıkları koyup, kavurun. Tereyağını tencereye ekleyip eritin.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ve bir tutam tuzu ilave edip kavurun.
Et suyunu, köfteler, üzüm, tuz, karabiber ve Antep fıstığını pirince ekleyin. Bir tur karıştırıp kapağını kapatın.
Suyunu çekinceye kadar pişirip, demlendirin.
Sıcak servis edin.