
ANKARA TAVA
MALZEMELER:
- 300 gram kuzu eti
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
YAPILIŞI
- Kuşbaşı doğranmış eti tavaya alıyoruz ve ocağı yüksek ateşe alıyoruz.
- Etin rengi dönüpte suyunu salınca ocağı iyice kısıyoruz.
- Suyunu çekince sıvı yağ ekliyoruz ve ara ara karıştırarak kavuruyoruz.
- Doğradığımız soğanı sarımsağı ve biberi ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Salçayı ve baharatları ekliyoruz, karıştırıyoruz.
- Son olarak domatesi ekliyoruz ve tavayı kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Diğer bir tarafta ayrı bir tavada şehriyeleri kavuruyoruz.
- Rengi dönünce etin üzerine ekliyoruz karıştırmıyoruz. Suyu da ilave edip altını iyice kısıyoruz.
- Kapağını da kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çekince 5-10 dk dinlendirip servis yapıyoruz.
-------------------------------
SÜRPRİZ YEMEK: HAVUÇ TARATOR
Malzemeler:
- 2 adet orta boy havuç
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Bir tutam tuz
- Bir tutam şeker
- 1 çorba kaşığı mayonez
- ¼ bağ dereotu
Yapılışı:
Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
Tavaya zeytinyağını alın, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5-6 dakika soteleyin)
Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ve şeker ekleyerek,yoğurt ve mayonez ile karıştırın.
Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz havuçlara ekleyerek karıştırın.
Dereotunu incecik kıyarak taratorunuza ekleyin.