ANNE KÖFTESİ / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Yarım kilo çift çekim dana döş kıyma
1,5 adet soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
3 çay kaşığı köfte baharı
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz tatlı biber
1 yumurta
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
Yarım bağ maydanoz
SEBZELER;
Domates
Biber
YAPILIŞI:
Genişçe bir kaseye, kıymayı,1,5 adet soğanı ince ince, doğrayıp koyun.
2 çorba kaşığı galeta ununu, 3 çay kaşığı köfte baharını, 2 çay kaşığı kimyonu, 1’er çay kaşığı tuz, karabiber ve toz tatlı biberi ekleyin.
Köfteyi bir arada tutup biraz da nemlendirmesi için 1 yumurtayı, köfteyi yumuşatması için 1 çorba kaşığı sirkeyi, tüm lezzetler birbirine daha rahat geçsin diye 2 çorba kaşığı zeytinyağını ve köftelerdin daha pofidik olması için 1 çay kaşığı karbonatı ekleyip yaklaşık 3 dakika güzelce, bastıra bastıra yoğurun.
Son olarak yarım bağ maydanozu da incecik kıyıp köfteye ekleyin ve biraz daha yoğurun.
Harçtan cevizden irice bezler alıp, iki elinizin arasında çok bastırmadan hafif yassı köfteler hazırlayın.