ARAP KEBABI VE PATATES KÖFTESİ / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
Patates Köftesi için:
Arap Kebabı
Yapılışı:
Öncelikle patatesler haşlanır.
Havanda iyice ezilip püre haline gelene kadar dövülür.
Bir tarafta bulgur sıcak suyla ıslanır dinlenmeye bırakılır.
Kıyma tereyağında kavrulur.
Soğan doğranır ve kıyma ile beraber kavrulur.
İçerisine doğranmış biberler, domates, karabiber, tuz atılır.
Hepsi birlikte özdeşliğinde maydanoz eklenir. Karıştırılır ve ocaktan alınır.
Diğer tarafta Bulgurun üzerine soğan rendelenir.
Salça ve baharatlar da eklenerek iyice yoğurulur.
En son ezilen patatesler de eklenir yoğurmaya devam edilir.
Bir kaba koyulan zeytinyağı avucun ayasına sürülür ve tek tek Köfteden parçalar koparılarak çiğ köfte gibi şekillendirilir.
Her bir köfte parçasından önce elin ayası yağlanır.
Bütün köfteler sıkılır tabağın etrafına çember şeklinde dizilir. T
abağın ortasına Arap Kebabı eklenir. Bu şekilde sunum yapılır.
Ardından köfteler kıymalı harca bandırılarak yenir.