X
X

Gelinim Mutfakta - Avunya Mantısı (Saçaklı Mantı) Tarifi

04.03.2021 Perşembe 13:13 (Güncellendi: 04.03.2021 - 13:13)

Gelinim Mutfakta programının 4 Mart 2021 Perşembe günü yayınlanan 654. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Avunya Mantısı (Saçaklı Mantı)" tarifi!

AVUNYA MANTISI (SAÇAKLI MANTI) / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

MALZEMELER:

  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağıhaşlanmış nohut
  • 300 gr jülyen doğranmış tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Üzeri için:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:

  • Yufkaları üst üste tezgaha serin ve ortadan ikiye kesin.
  • Her bir yarım daireyi rulo yapın ve bir parmak genişliğinde kesin.
  • Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın ve elinizle yufka parçalarını açtıktan sonra, üstlerine 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yufkalar hafifçe kızarıp kuruyana dek pişirin.
  • Bir tavaya zeytinyağını alın ve küçük küçük doğradığınız tavukları pembeleşene dek kavurun.
  • Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.
  • Ardından nohutu ilave edin ve 2 su bardağı sıcak su
  • Baharatları da ekleyin ve özdeşleşene dek pişirin.
  • Sosu için sarımsakları yoğurda rendeleyin ve karıştırıp, kenara alın.
  • Tereyağı ve pulbiber karışımını hazırlayın.
  • Bir servis tabağına kuruttuğunuz yufkaları alın, üstüne tavuklu harcı koyun.
  • Yogurt ve biberli yağ ile servis edin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI