AVUNYA MANTISI (SAÇAKLI MANTI) / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
- 2 adet yufka
- 1 su bardağıhaşlanmış nohut
- 300 gr jülyen doğranmış tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Üzeri için:
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Bir tutam pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
- Yufkaları üst üste tezgaha serin ve ortadan ikiye kesin.
- Her bir yarım daireyi rulo yapın ve bir parmak genişliğinde kesin.
- Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın ve elinizle yufka parçalarını açtıktan sonra, üstlerine 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yufkalar hafifçe kızarıp kuruyana dek pişirin.
- Bir tavaya zeytinyağını alın ve küçük küçük doğradığınız tavukları pembeleşene dek kavurun.
- Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.
- Ardından nohutu ilave edin ve 2 su bardağı sıcak su
- Baharatları da ekleyin ve özdeşleşene dek pişirin.
- Sosu için sarımsakları yoğurda rendeleyin ve karıştırıp, kenara alın.
- Tereyağı ve pulbiber karışımını hazırlayın.
- Bir servis tabağına kuruttuğunuz yufkaları alın, üstüne tavuklu harcı koyun.
- Yogurt ve biberli yağ ile servis edin.