AYVALI ve PORTAKALLI KEREVİZ / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
2 adet orta boy veya 3 küçük boy kereviz
1 çorba kaşığı un
Yarım Ayva
6 adet arpacık soğanı
2 adet taze patates
1 adet orta boy havuç
2 çorba kasigi bezelye
1 adet limon
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet portakalın suyu
Bir tutam Tuz
Bir tutam Şeker
3-4 dal dereotu
Sıcak su
YAPILIŞI:
Arpacık soğanlarını, zeytinyağı ile 3-4 dakika kavurun.
Küçük küpler halinde doğradığınız havuçları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Küçük küpler halinde doğradığınız patatesi ekleyin.
2 parmak kalinliginda halkalar seklinde kestiğiniz kerevizleri ilave edip, un, tuz, limon suyu, portakal suyu ve şekeri ilave edin, karıştırıp, yarım bardak sıcak su ekleyin.
10 dakika sonra küçük küpler halinde doğradığınız ayvaları, konserve bezelyeyi ekleyin.
Kısık ateşte pişirip, sebzelerinizi kontrol ederek altını söndürün.
Servis tabağina çıkdığınız kereviz dilimlerinin üzerine garnitürleri eşit şekilde yerleştirin.
İnce kıyılmış dereotu ile süsleyin.
---------------------------
SÜRPRİZ YEMEK: KADINBUDU KÖFTE
Malzemeler:
250 gram kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı pirinç
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Bir tutam tuz
Bir tutam Karabiber
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
YAPILIŞI:
Soğanları küp küp doğrayın.
Bir tencerenin içinde soğanı yağda pembeleştirin.
Kıymanın yarısını ilave edin.
Suyunu çekene kadar kavurup, soğutun.
Pirinci bol suda iyice haşlayıp, suyunu süzün.
Kavrulan soğanlı kıymayı, pirinci, kalan çiğ kıymayı, 1 adet yumurtayı, tuzu ve karabiberi yoğurun.
Kıymadan iri köfteler yapın.
Köfteleri kızartmak için önce una sonra çırpılmış yumurtaya, sonra tekrar una bulayıp, kızgın yağda çevirerek 2 dakika pişirin.