BAKLALI YAPRAK DOLMASI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
YAPILIŞI:
İyice yıkadığınız bulguru ve kuru baklayı geceden bol suyla ıslatın.
Aynı şekilde salamura yapraklarını da geceden ıslatın.
Eğer iç bakla bütün haldeyse, ertesi sabah sudan çıkarıp ikiye böldükten sonra kabuklarını soyun.
Kuru soğanları soyup tavla zarı formunda doğrayın.
Maydanoz ve dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik dilimleyin.
Doğradığınız malzemeleri bulgur ve baklanın üzerine aktarıp karıştırın.
Tuzu ve baharatı serpin.
Salça ve tereyağını da ilave edin.
Hazırladığınız dolma harcını kaşıkla ya da elinizle iyice karıştırıp yoğurun.
Salamura asma yapraklarını sıkarak sudan çıkarın.
Saplarını kesip yaprakları sıkın ve tek tek açarak parlak kısımları dışarıya bakacak şekilde bir tepsiye yerleştirin.
İçlerine hazırladığınız harçtan birer yemek kaşığı koyup dolma gibi sarın.
Geniş bir tencerenin dibine birkaç asma yaprağı serin.
Kemikli etleri tencerenin dibine ekleyin.
Üzerine sıkıca sardığınız dolmaları aralıksız olarak dizin.
Üzerlerine sıvıyağı ve limon suyunu gezdirip dolmaların üzerine iki parmak çıkacak kadar sıcak suyu da tencerenin kenarından aktarın.
Yemeği orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte pişirin ve servise sunun.