BAKLAVA YUFKASINDA ELMALI TURTA
70 gr. tereyağı
15 yaprak baklava yufkası
3 adet elma
2 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı toz tarçın
Yapılışı:
İlk olarak tereyağı eritin.
Bu tereyağı hem tabanı, hem de üstü için yeterli olacak.
15 kat baklava yufkasını aralarını eritilmiş tereyağı ile fırçalayın.
Tereyağının yarısını bunun için kullanın.
Sonra pişireceğiniz kaba alın.
Sonra bir çatalla üzerinde delikler açın.
3 elmanın kabuklarını soyun.
Ortasını çıkartın.
3 mm kalınlığında halkalar kesin.
Bunları hamurun üzerine tereyağlayarak yerleştirin.
Üzerine 2 çorba kaşığı kahverengi şeker serpin.
1 çay kaşığı da taze dövülmüş tarçın çubuğu serpin.
200 derece fırına 10 dakika pişmesi için koyun.
Son dokunuş da 2 çorba kaşığı kadar pudra şekerini elekten geçirerek serpin ve fırının en üst rafına yerleştirin ve 5 dakika daha pişirin.
Pudra şekerlerinin beyazlıkları yok olup iyice karamelize olunca tatlınız hazır demektir.