BAKLAVA YUFKASINDA TEL KADAYIF
2 adet baklavalık yufka
300 gr tel kadayıf
200 gr tereyağı
1 kahve fincanı sıvıyağ
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
2.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limonun suyu
Üzerine:
Kaymak
Bal
YAPILIŞI:
Baklavalık yufkaların arasına eritilmiş tereyağı sürüp üst üste dizin.
Daha sonra yufkalardan 10x10 cm'lik kare hamurlar kesin ve fırın tepsisine yerleştirin.
Tel kadayıfın üzerine sıvıyağ gezdirip, elinizle didikleyin.
Avucunuzla bir parça alıp, kuş yuvası şekli verin ve kare kesilmiş yufkanın üzerine koyun.
Kadayıf bitene kadar işleme devam edin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin.
Şerbeti için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.
Limon suyu ilave edin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra, ocaktan alın.
Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp üzerini kaymak ve bal ile süsleyip, servis yapabilirsiniz.