BALLI MAHMUDİYE
500 gr kemikli tavuk but
500 gr tavuk göğüs eti
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı bal
100 gr kuru kayısı
100 gr badem
50 gr kuru üzüm
Yarım çay bardağı (70 ml) riviera zeytinyağı
1 limon
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı Tuz
Yarım litre tavuk suyu
4-5 dal dereotu veya maydanoz
YAPILIŞI:
Tavuk etlerini bol suyla içine biraz tuz ekleyerek haşlayın.
Haşladığınız suyu ayırın.
Tavuk etlerini kemiklerinden ayırın.
Yağı geniş bir tencereye alın.
Haşlanmış tavuk etlerini ekleyip pembeleşinceye kadar hafifçe kızartın.
Soğanı küp küp doğrayıp ilave edin, birkaç dakika daha kavurun.
Bademleri 10 dakika ılık suda beklettikten sonra kabuklarını soyun ve tencereye ekleyin.
Hafif pembeleştikten sonra üzerine bal, üzüm, kuru kayısı, tarçın, tuz, 1 limonun suyu ve yarım litre tavuk suyunu ekleyin.
Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin.
İnce kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyerek servis yapın.