CANLI YAYIN
BALLI ŞALGAM VE TAVUK BONFİLE
4 adet şalgam
4 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı bal
100 gr. tereyağı
1 adet defne yaprağı
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 adet bonfile
Yapılışı:
Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın.
Soğanı ortadan ikiye kesin.
Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun. 2 çorba kaşığı bal ve soğanı ekleyip kaynatın.
Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın.
Sebzeleri sudan çıkarıp süzün.
50 gr. tereyağında kavurun.
Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin.
Üzerine kalan 1 çorba kaşığı balı koyup karıştırın.
Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapın.