BALLI SUSAMLI TAVUK / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER
300 gr tavuk göğüs eti
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı mısır nişastası
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Sosu İçin;
3 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı bal
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Servis için;
İnce kıyılmış taze soğan
YAPILIŞI:
3 yemek kaşığı susamı bir tava içine koyup, hafifçe kahverengi olana kadar yakmadan kavurun.
Ardından kavrulan susamı ocaktan alıp, başka bir kaba aktarıp, soğumaya bırakın.
Daha sonra göğüs etini çok büyük ve çok küçük olmayacak şekilde küpler halinde kesin.
Diğer tarafta orta büyüklükte derin bir kap yumurtayı kırın.
Üzerine 3 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
Doğradığınız tavuk etlerini yumurtalı karışımın içine koyup, iyice karıştırın.
Sos için;
Bir tencerede 2 yemek kaşığı soya sosu, 2 yemek kaşığı ketçap, 2 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 2 diş rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiber ve zencefili ekleyin.
Ardından sosun içine kavrulmuş susamı koyun.
Tüm sos malzemelerini iyice karıştırıp, kenara alın.
Daha sonra yumurtalı nişastalı karışımın içinde olan tavuk etlerini tek tek alıp, kızgın yağ içine koyun.
Tavuk etlerini kızgın yağ içinde arkalı önlü kızartın.
Sosu ısıtın ama kaynatmayın.
Sosun üzerine kızarttığınız tavuk etlerini ekleyin.
Tavuk etlerinin sosa iyice karışmasını sağlayın.
Ardından tencerenin kapağını kapatın.
Ballı susamlı tavuk etlerinin içleri tamamen pişinceye kadar kısık ateş üzerinde 10 dakika pişirin.
Ballı susamlı tavuk piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerine isteğe göre ince ince doğranmış taze soğan yaprağı serpiştirip, servis edin.