BELİ BAĞLI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
-6 adet kabak
-200 gr kıyma (ortayağlı kıyma)
-Bir tutam maydanoz
-Bir tutam dereotu
-Bir tutam pul biber
-Bir tutam tuz
-Bir tutam karabiber
-6 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı biber salçası
Kızartmak için;
-Sıvı yağ
Bağlamak için;
6 adet maydanoz sapı
Servis etmek için;
-6 çorba kaşığı yoğurt
-1 diş sarımsak
-Bir tutam tuz
YAPILIŞI:
Kabakları soyup, ortadan ikiye bölün.
Kabak oyacağı ile oyun.
Tavaya yağı alıp, ısıtın ve oyduğunuz kabakları kızartın.
2 yemek kaşığı zeytinyağı tencereye alın.
Kıymayı kavurun, baharat, tuz, dereotu ve ince kıydığınız maydanozu ekleyin.
Kizaran kabaklatin büyük tarafına kıyma ile doldurup,küçük tarafı ile kapatın.
Haşlamış olduğunuz maydanoz dalları ile bellerini bağlayın.
Kalan zeytinyağını tencereye alıp, salçaları ekleyin ve kavurun.
Dolmaları dizip, 1 su bardağı kaynar su ekleyin.
10 dakika kadar pişin.
Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.