BEŞAMELLİ PATLICAN
2 adet bostan patlıcanı
5 – yemek kaşığı Zeytinyağı
300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan – küçük yemeklik doğranmış
3 diş sarımsak – ince dilimlenmiş
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı su
Yarım bağ maydanoz
Beşamel için Malzemeler
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı beyaz biber
1 çay kaşığı Muskat rendesi
Üzeri için
Yarım su bardağı rende kaşar
Yapılışı:
Patlıcanları boyuna ortadan ikiye bölün. İçlerini bir kaşık yardımıyla oyun. Çıkan içleri küçük küçük doğrayın ve kenara alın. Patlıcanları bir fırın kabına alın, zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırıp iyice ovun. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.
Kıymayı renk alana kadar kavurun. Soğanları ekleyin. Patlıcan içlerini tavaya ilave edin. Tuz, karabiber ve domates salçasını ekleyin, bir tur kavurun ve suyunu ekleyip orta ateşte pişirin. En son maydanozları doğrayıp ekleyin…
Ardından beşamel sosunuzu hazırlayın…
Pişen patlıcanlarınızın içine etli iç harcı doldurun.
Ardından hazırladığınız beşamel sosunu üzerlerine gezdirin.
Rende kaşar peyniri serpip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşar eriyene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Üzeri kızaran beşamelli patlıcanları sıcak servis edin.