BİBER KALYESİ
500 g sivri biber
300 g kuzu kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
2 yemek kaşığı koruk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su
Tuz
YAPILIŞI:
Tencereyi ocağın üzerine alın, iyice ısınınca tereyağı ile sıvı yağını ekleyin.
Ardından etleri ilave edip kavurmaya başlayın.
Kavurduğunuz ete yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin.
Birkaç dakika kavurduktan sonra yarım parmak doğradığınız biberleri ilave edin.
Sıcak suyu, tuzu ve haşlanmış nohutları da ekleyip önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin, sonra ateşi kısın.
Yarım saat kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Koruk suyunu ekleyip karıştırın ve birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
Biber kalyesini, sebzeli pilav ve patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.
Biberlerin acılıklarını gidermek için çekirdeklerini temizleyin ve bol su ile yıkayın.
Tarifte kullanacağınız kuşbaşı eti, önceden haşlayabilirsiniz.
Böylece daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.
Kalyenin içerisine ekleyeceğiniz nohutları bir gece önceden suda bekletin.
Ardından haşlayarak yemeğin içerisine ilave edebilirsiniz.
Pişirme esnasında tencerenin kapağını hafif bir şekilde aralık bırakın. Bu sayede daha kolay bir şekilde pişecektir.