CANLI YAYIN
BROKOLİLİ TAVUKLU GRATEN
Yarım brokoli
Yarım karnabahar
1 havuç
2 patates
200 gr tavuk göğsü
Kaşar rendesi
1 çay kaşığı Pul biber,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı yenibahar ,
1 çay kaşığı kimyon
1 soğan
2 diş sarımsak
Beşamel için
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Sebzeler orta boy da doğranır. Bir taşım kaynatılır.
Tavuklar sotelenir .Üzerine baharatlar ,soğan ,sarımsak eklenir.
Haşlanan sebzelerin suyu süzülür. Borcama alınır.
Tavuklar eklenir.
Beşamal sos hazırlanır.
Sebzelerin üstüne dökülür .
Daha sonra kaşar rendesi eklenir.
5 dk daha pişirilir.