BÜZME TATLISI
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için;
Dilediğiniz miktarda ceviz
Üzeri için;
2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Açmak için;
Göz kararı nişasta ve un
Şerbeti için;
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1-2 damla limon
YAPILIŞI:
Öncelikle süt, sıvı yağ, ılık su, yumurta, kabartma tozu, sirke, tuz ve un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan küçük küçük bezeler yapalım (yaklaşık 20 beze).
Bezelerin Üzerini kapatarak dinlenmeye bırakalım.
Bezeler dinlenirken şerbeti hazırlayalım.
Su ve şekeri uygun bir tencerede kaynatalım.
1-2 damla limon sıkıp kıvama gelen şerbeti soğumaya bırakalım.
Dinlenen bezeleri nişasta ve un karışımı ile incecik açalım.
İlk bezeyi açalım.
Yufkanın büyüklüğüne göre uygun boyda dikdörtgen parçalara ayıralım.
Parçaların üzerine istediğimiz miktarda ceviz serpelim.
Oklavaya doladığımız dikdörtgen parçayı iki yandan ortaya doğru yavaşça büzelim.
Dikkatlice oklavadan çıkarıp büyük boy fırın tepsisine yerleştirelim.
Tüm yufkaları tek tek bu şekilde hazırladıktan sonra sıvı yağ ve erittiğimiz tereyağını karıştırıp baklavanın üzerine sürelim.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkardığımız baklavaya soğuyan şerbeti dökelim.