ÇİKOLATA SOSLU YOĞURT TATLISI
Kek hamuru için
3 yumurta (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı irmik
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
2 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limonun suyu
Üzeri için
1 paket hazır kakaolu sos
File Antep fıstığı
Yapılışı:
Kekin hazırlanması için oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine şekeri ekleyin.
Karışımı bir tel çırpıcı ya da mikser yardımıyla çırparken, yoğurt ve yağı ilave ederek çırpmaya devam edin.
Üzerine irmik, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, iyice karıştırın.
Kekten daha katı kıvamlı olan hamuru, sıvı yağla iyice yağlanmış 30-35 cm çapındaki cam kaba ya da büyükçe bir kek kalıbına aktarın.
5 dakika önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuması için kenarda bekletin.
Şerbetin hazırlanması için toz şeker ve suyu küçük bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
Arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Ocağın altını kısıp limon suyunu ilave edin.
Sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Sıcak haldeki şurubu soğumuş olan tatlının üzerine gezdirin ve iyice soğumasını bekleyin.
Hazır kakaolu sosu pişirip ılıtın ve üzerine gezdirin, Antep fıstığı ile süsleyip soğuyunca dilimleyerek servis yapın.