ÇİKOLATALI ARMUT VE ELMA TOPLARI / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
200 gr. pötibör bisküvi – 1 paket
1 adet kırmızı elma – rende
1 adet armut – rende
1 su bardağı fındık – dövülmüş
1 yemek kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı sumak
Üzeri için Malzemeler
1 su bardağı bitter çikolata
5 yemek kaşığı krema – bitter için
yarım su bardağı beyaz çikolata
3 yemek kaşığı krema – beyaz için
YAPILIŞI:
Elma ve armudunuzun kabuklarını soyun.
Rendenin kalın tarafıyla elmanızı ve armudunuzu rendeleyin.
Fındıklarınızı hafif toz haline gelene kadar çekin.
Pötibör bisküvileri bir parçalayıcının içerisinde toz haline getirin.
Bir karıştırma kabında elma, armut, pötibör bisküvi, fındık, tarçın ve sumağı ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Yoğurduğunuz harcı derin dondurucu da 10 – 15 dakika bekletin.
Buzdolabında ya da derin dondurucuda beklettiğiniz harçtan cevizden biraz daha küçük toplar yuvarlayıp, bir tabağa dizin.üzerine sos gezdirin...