ÇİKOLATALI TAVA KEK
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 avuç file badem
Tereyağı – tavayı yağlamak için
Sosu için Malzemeler
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı vişne suyu
yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Derin bir kapta, yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek, karıştırın ve sıvı olan karışıma ilave ederek spatula yardımıyla iyice karıştırın. File bademleri de ekleyerek karıştırın. 24 ya da 26 santimetrelik tavanızı tereyağıyla yağlayın. Hazırladığınız hamuru içine yayın. Ocağın üzerine alev dağıtıcı yerleştirip, tavayı üzerine koyun. Hava kaçırmayan bir kapak kapatın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin. Bir sos tenceresinde sos için olan bütün malzemeleri karıştırın ve pişirin. Pişen kekinizi servis tabağına alın, 5 dakika dinlendirdikten sonra sosunu üzerine dökün ve servis edin.