ÇILBIR
6 adet yumurta
2 kase yoğurt
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sirke
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
3 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Suyu bir tencereye koyup kaynatın. Su kaynamaya başlayınca sirkeyi ve tuzunu ekleyin.
Kaynayan suyu aynı yönde karıştırarak girdap oluşturun ve yumurtaları teker teker oluşturduğunuz girdabın içerisine dağıtmadan kırın. Birkaç dakika kaynamaya bırakın.
Yumurtalar kaynarken sarımsağı kaya tuzu ile dövün. Sarımsağı yoğurda katıp çırpın.
Hazır olan yumurtaları kevgir yardımı ile bir servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu ekleyin.
Ufak bir tavada tereyağını yakıp pul biberle karıştırın. Hazırladığınız sosu yoğurdun üzerine dökerek çılbırı servis edin.
Üzerine kuru nane serpin...