ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI
1 litre süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz şeker
1 adet muz
1 yemek kaşığı tereyağı
Çilek Sos için Malzemeler
15 – 20 adet çilek
yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Sos için;
Çilekleri bir sos tenceresine alın ve iri taneler kalacak şekilde ezin. 1 tatlı kaşığı nişastayı, su ile açın ve çileklere ekleyin. Yoğun bir kıvam alana kadar pişirin, soğutun. Süt, irmik ve toz şekeri tencereye alın ve ocağa almadan bir tur karıştırın. Ardından ocağa alın ve kısık ateşte katılaşana kadar devamlı karıştırın. Kıvamını bulduktan sonra tereyağını ekleyip karıştırın. Ezdiğiniz muzu ilave ettikten sonra ocaktan alın. Muhallebiyi kaplara paylaştırın. Üzerine hazırladığınız çilekli sostan koyup, soğutun.