ÇİLEKLİ PASTA
10 çorba kaşığı kekun
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
5 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı çilek püresi
125 gram tereyağı
8 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
75 gram rendelenmiş
bitter çikolata
4 çorba kaşığı çilek suyu
Çilek püresi:
1 su bardağı şeker
Yarım kilo çilek
Üzeri için:
Bir buçuk su bardağı krema
3 çorba kaşığı pudra şekeri
300 gram dilimlenmiş çilek
Yapılışı:
Kekun, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte eleyin.
Çilek püresi, tereyağı, tozşeker ve yumurta ekleyin.
Krema kıvamı alana kadar çırpın.
Rendelenmiş çikolatayı ilave edin.
Yağlanmış 15x30 cm'lik dikdörtgen kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından alıp soğumaya bırakın.
Soğuyunca servis tabağına alıp, çilek suyu ile ıslatın.
Kremayı pudra şekeri ile çırpıp kekin üzerine sürün.
Çileklerle süsleyip, dilimleyerek servis yapın.