ÇÖKERTME KEBABI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
Eti için,
Yoğurdu için;
Patetesi için;
Sosu için;
YAPILIŞI:
Etler tencerede ,harlı ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
Suyunu çekince sıvı yağ ve ezilmiş sarımsak eklenip 1-2 tur çevrilip su eklenir ve kapağı kapatılır.
Etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
Bu sırada patatesler ince halka kesilip kibrit çöpü şeklinde doğranıp hazır edilir.
Tuz serpilip kızgın yağda kızartılır ve büyük servis tabağına alınır.
Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuz bir kapta çırpılır ve patatesler üzerine gezdirilir.
Bir sos tenceresinde salça ve yağ çevrilip, rendelenmiş domates eklenir.
Baharatları verilip bir taşım kaynatılır.
Suyunu çeken etler kızarmaya başlayınca birkaç tur kavrulup altı kapatılır ve domates sosunun üzerine pişmiş etler konulur.
Tabağa alınarak kat kat servis edilir.