DOMATES SOSLU SEBZELİ TAVUK
2 yemek kaşığı un
6 parça kemiksiz but
1 büyük soğan – yemeklik doğranmış
3 diş sarımsak – ince kıyılmış
1 adet yeşilbiber – küçük küp doğranmış
1 adet kapya kırmızıbiber – küçük küp doğranmış
1 adet havuç – küçük küp doğranmış
10 adet kestane mantarı – doğranmış
yarım su bardağı tavuk suyu
2 adet domates- doğranmış
2 yemek kaşığı balsamik sirke
1 tutam şeker
1 tatlı kaşığı kuru kekik
10 adet çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
4 yemek kaşağı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
YAPILIŞI:
Tavukları temizledikten sonra una bulayın.
Bir tavaya zeytinyağı koyup ısıtın.
Ardından tavukları kızgın tavada mühürleyip kenara alın.
Aynı tavada sırasıyla soğan, sarımsak, havuç ve biberleri soteleyin sebzeler yumuşayınca mantarı ilave edin suyunu çekene kadar sotelemeye devam edin.
Sonra tavuk suyu, domates, sirke, şeker ve kekiği ekleyip karıştırın tavukları ve zeytinleri ekleyin 10-15 dakika orta ateşte pişirin.