DUVAKLI PİLAV / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
Pilav için;
Üzeri için;
YAPILIŞI:
Bademleri bir sos tenceresinde 2-3 dk kaynatıp, kabuklarını soyun.
Soğanı doğrayın.
Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
Bir miktar sıvı yağ ile iki yemek kaşığı kadar tereyağını pilav tenceresine alıp tuz, şeker, karabiber ve yenibahar ekleyin, güzelce kavurun.
Ardından sıcak su ilave ederek önce yüksek ateşte fokurdamaya başlayınca en kısık ateşte suyunu çekip üzeri göz göz olana dek pişirin ve üzerine kağıt havlu örtüp demlenmeye bırakın.
Kıymayı yağda güzelce kavurup rengi dönünce soğanları, ardından da bademleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Kıyma suyunu çekince en son tuzunu, baharatları ve kıyılmış maydanozu ekleyip altını kapatın.
Bir kaba önce kıymalı karışımı ardından da pilavı koyup ters çevirerek servis edin.