X
X

Gelinim Mutfakta - Elmalı Crumble Tarifi

18.12.2020 Cuma 13:33 (Güncellendi: 18.12.2020 - 13:33)

Gelinim Mutfakta programının 18 Aralık 2020 Cuma günü yayınlanan 600. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Elmalı Crumble" tarifi!

ELMALI CRUMBLE / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

MALZEMELER:

İÇİ İÇİN;

  • 2 adet kırmızı elma
  • 2 adet yeşil elma
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı ceviz
  • Bir tutam tarçın
  • Bir tutam muskat cevizi rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kaç damla limon suyu

HAMURU İÇİN;

  • 100 gr.un
  • 50 gr. Toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 80 gr. soğuk tereyağı
  • 3 çorba kaşığı yulaf ezmesi
  • Bir tutam tarçın

KREMASI İÇİN;

  • 250 ml. süt
  • 50 gr. şeker
  • 20 gr. tereyağı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 20 gram un
  • 15 gram nişasta

YAPILIŞI:

Hamuru yoğurup buz dolabına koyun.

Elmaları soyup, küp küp doğrayın.

Limon suyu, şeker, tarçın, baharatlar, üzüm ve çeviz ile birlikte tereyağ koyduğunuz tavaya alıp 4-5 dakika kadar soteleyin.

Fırın kabınızın dibini sıvı yağ ile yağlayıp, sotelediğiniz meyveyi yayın.

Üzerine dolaptan aldığınız hamuru rendeleyin.

190 dereceye ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Kreması için;

Süt, nişasta ve unu çırpıp ateşe alın ve çırparak pişirin.

Kaynamaya yakın, iyive çırptığınız yumurtayı ekleyin.

Kıvama gelince ateşten alıp tereyağını ekleyin ve çırpın.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI