CANLI YAYIN
ELMALI CRUMBLE / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
İÇİ İÇİN;
HAMURU İÇİN;
KREMASI İÇİN;
YAPILIŞI:
Hamuru yoğurup buz dolabına koyun.
Elmaları soyup, küp küp doğrayın.
Limon suyu, şeker, tarçın, baharatlar, üzüm ve çeviz ile birlikte tereyağ koyduğunuz tavaya alıp 4-5 dakika kadar soteleyin.
Fırın kabınızın dibini sıvı yağ ile yağlayıp, sotelediğiniz meyveyi yayın.
Üzerine dolaptan aldığınız hamuru rendeleyin.
190 dereceye ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Kreması için;
Süt, nişasta ve unu çırpıp ateşe alın ve çırparak pişirin.
Kaynamaya yakın, iyive çırptığınız yumurtayı ekleyin.
Kıvama gelince ateşten alıp tereyağını ekleyin ve çırpın.