ERİŞTELİ TAVUK
300 gr tavuk but
2 su bardağı erişte
1 adet havuç
5 adet sivri biber
3 diş sarımsak
2 dal taze soğan
1 avuç fındık
1,5 çorba kaşığı soya sos
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 avuç fındık
Yapılışı:
Tavuk budunu kuşbaşı doğrayın.
Wok tipi bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı döküp altını açın.
Küçük bir tencereye de sıcak su ile erişteyi haşlatın.
Tavuğun üzerine 1,5 çorba kaşığı soya sosu ve 2’şer çorba kaşığı sirke ve balı, 1 çay kaşığı pul biber ile karıştırın ekleyin.
Isınan yağa tavukları koyun.
1 adet havucu ince ince halkalar halinde doğrayın.
Havuçları da ekleyip karıştırın.
5 adet sivri biberi çok ince olmayacak şekilde doğrayıp onu da tavaya ekleyin.
2 dal taze soğanı da yaklaşık 1 cm kalınlığında doğrayıp ekleyin.
Son olarak üzerine ince kıydığınız 3 diş sarımsağı ve 1 avuç fındığı ekleyin.
Her malzeme eklediğinizde tavadakileri karıştırmayı ihmal etmeyin.
Erişteleri süzüp tavaya ekleyin beraber bir iki tur daha çevirin.
Son olarak üzerine kaşığı karabiber de serpin...