X
X

Gelinim Mutfakta - Etli Marul Sarması Tarifi

02.03.2020 Pazartesi 13:26 (Güncellendi: 02.03.2020 - 13:26)

Gelinim Mutfakta programının 2 Mart 2020 Pazartesi günü yayınlanan 471. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Etli Marul Sarması" tarifi!

ETLİ MARUL SARMASI

1 büyük marul

1 su bardağı pirinç

300 gr kıyma

Bir demet maydanoz

2 domates

1 kuru soğan

Bir tutam dereotu

1 çorba kaşığı domates salçası

Kimyon

Karabiber

Pul biber

1 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Marullar tek tek yapraklarından ayrılır ve derince bir tencereye sıcak su konularak marulların hafif haşlanması sağlanır .

İç malzemeleri doğrayalım diğer malzemelerle hepsini karıştıralım.

Marul yapraklarının orta kısmı sert oluyor, yaprağı sarmak için yaydığımızda  parmağımızla bastırarak sert kısmı yumuşatabiliriz.

Yaprakların içine harç konulur ve kenar uçları harcın içine döndürülerek sarılır.

Pişirme tenceresine dizilerek üzerine hafif tuz serpilir salçalı su hazırlanır ve üzerine dökülerek pişirilir.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI