CANLI YAYIN
ETLİ MARUL SARMASI
1 büyük marul
1 su bardağı pirinç
300 gr kıyma
Bir demet maydanoz
2 domates
1 kuru soğan
Bir tutam dereotu
1 çorba kaşığı domates salçası
Kimyon
Karabiber
Pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Marullar tek tek yapraklarından ayrılır ve derince bir tencereye sıcak su konularak marulların hafif haşlanması sağlanır .
İç malzemeleri doğrayalım diğer malzemelerle hepsini karıştıralım.
Marul yapraklarının orta kısmı sert oluyor, yaprağı sarmak için yaydığımızda parmağımızla bastırarak sert kısmı yumuşatabiliriz.
Yaprakların içine harç konulur ve kenar uçları harcın içine döndürülerek sarılır.
Pişirme tenceresine dizilerek üzerine hafif tuz serpilir salçalı su hazırlanır ve üzerine dökülerek pişirilir.