X
X

Gelinim Mutfakta - Etli Pay Tarifi

24.09.2020 Perşembe 14:24 (Güncellendi: 24.09.2020 - 14:24)

Gelinim Mutfakta programının 24 Eylül 2020 Perşembe günü yayınlanan 539. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Etli Pay" tarifi!

ETLİ PAY / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

3 adet dilim bonfile

2 adet soğan

3 diş sarımsak

1 adet havuç (Küp küp doğranmış)

1 avuç bezelye (Dondurulmuş)

2 yemek kaşığı un

1 küçük paket krema

2 su bardağı et suyu

2 çay kaşığı Karabiber

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı toz kırmızı biber

6 adet milföy hamur

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı fındık yağı

YAPILIŞI:

Büyükçe bir tavada ince doğradığınız soğan ve sarımsağı bir yemek kaşığı fındık yağı ekleyerek soteleyin. 

Etleri kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın ve tavaya ekleyerek sotelemeye devam edin.

Daha sonra küp doğranmış havuçları ve en son bezelyeleri ekleyin.

Piştikten sonra hepsini kenara bir tabağa alın.

Aynı tavaya bir yemek kaşığı fındık yağı ve unu koyarak kavurmaya başlayın.

Un hafif sarı rengini alınca et suyunu ekleyin ve tabağa aldığınız pişmiş malzemelerle karıştırarak tüm baharatları ve kremayı ilave ettikten sonra fırına girebilen kaselere pay edin.

Kaselerin üzerine milföy hamurunu kapatarak yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında milföy hamurları renk alana kadar pişirin.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI